Fortfarande i hamn

Långsegling / Permalink / 1
Ännu en fantastisk dag i seglarlivet har passerat.
Hittade fiskegrejor i en fiskebutik här nära hamnen, så nu är vi taggade på makrillnapp inför morgondagens segling.
Haft besök av Tom från Lively Lady och han har förklarat för oss hur vi räknar ut tidvattnet, mycket information att ta in men vi börjar nog få en rätsida på det.
Förlusten av alla våra Garminsjökort pågrund av en havererad hårddisk har varit lite av ett överhängande problem för oss, även om vi har två andra navigationsprogram så är Garminen bra att ha, främst under nätterna.
När Tom kom och hälsade på och erbjöd oss att fixa det och leverera dem till oss under morgondagen kände vi oss oerhört lättade och tacksamma. 
Den här hjälpsamheten och vänligheten gör oss nästan rörda till tårar.

Träffat paret Agneta och Roland på båten Saharah, och blev bjudna på kaffe i deras vackra båt som de långseglat i hela 7 år. Att höra deras historier och upplevelser från långseglingen var spännande.

Repat med bandet har vi också hunnit göra. 
Kaptenen Isak från S/Y Sofia på flöjt, Nelly på gitarr och vi andra på sång. Tror det kan bli bra det här, imponerande hur utvecklingen går framåt!

Imorgon tar vi andra tidvattnet ut och siktar på Calais, vi väntas få bra vindar ett bra tag framöver och hoppas komma till Falmonth utan att behöva bli inblåsta någonstans.
Skepp ohoj!


#1 - - Farfar:

😇😇Hälsa Tom även från mej o tack för hans hjälpsamhet...fantastiskt med såna människor. Verkar som att ni har träffat en ny Fredde. God tur till Falmouth.

Till top