Godmorgon!

Långsegling / Permalink / 1
Idag lämnar vi Lagos och glider över på ankring utanför grannhamnen där Swede Dreams ligger.
Vår plan för stunden är att gå in till Gibraltar och titta på aporna som bor uppe på klipporna där, därefter kommer vi göra två stopp i Marocko med målet att rida kamel för att sedan gå över till Kanarieöarna där vi får gäster den 20 november vilket ska bli så kul! Barnens mormor och morfar kommer, och farmor med hennes man Bror.
Det längtar barnen efter (och jag såklart som trots att jag fyllt den enormt mogna åldern trettio saknar min mamma och pappa, och Jocke suktar efter deras resväskor som har utlovats innehålla snus)
 
 

zoo de lagos

Långsegling / Permalink / 0
 
 
Majas dag har firats med sång på morgonen och sedan har vi besökt ett zoo som ligger ca 10 km från marinan vi ligger i.
När man besöker ett zoo utomlands har man lite oroskänsla av hur djurhållningen ska vara, för fort kan ett zoobesök bli en negativ upplevelse om djuren inte har det bra. Besöket blev tvärt om en fantastiskt upplevelse för att vara ett zoo. I djurparken spelades lugn meditativ musik vilket gjorde hela atmosfären väldigt lugn.
Vi blev överraskade då vi under promenaden hade en känguru brevid oss då de gick lösa bland kaktusarna. Närkontakt med pelikaner som också var där de behagade, ibland simmade de i en av vattendragen för att sedan låta sig studeras på nära håll av oss.
Jag tycker även om att de hade mycket faktatavlor som upplyser om hur vi människor påverkar djuren i det fria genom vår nedskräpning osv.
 
Efter besöket har vi ätit middag tillsammans med våra vänner på Swede Dreams. En mycket lyckad födelsedag!
 
Vi vill även passa på att gratta min moster Anna som fyllde år igår samt barnens gammelmommo som fyller år imorgon.
 

Hemlighetsmakeri och hejdå

Långsegling / Permalink / 4
Idag har vi kramat hejdå till Markus och Emelie som lämnade för Lanzarote i förmiddags.
Kuheli blir kvar ett tag till då världens bästa Maja fyller 8 år imorgon och vi ville kalasa på land då vi dessutom får Swede Dreams och deras barn på besök för firandet.
Jag och Nelly har varit på hemligt uppdrag för att leta presenter, så nu är vi hyffsat redo för party imorgon!
 
 
Till top