Motorproblem del 1

Långsegling / Permalink / 3
Det hela började med att Jocke skulle byta bränsleslangar då dessa var spruckna, se över filterna och göra ett oljebyte.
Under motorn hittade han då en rätt stor metallbit av okänt ursprung. Efter en stunds letande visade det sig vara en bit från remskivan till vattenpumpen..
Som ni ser på bilden är både centrum och yttersidan av remskivan totalt förstörda.
För att komma åt remskivan var kylsystemet tvunget att skruvas bort och värmeväxlaren behagade ju då se ut såhär:
Bilden talar tydligt om att cirkulationen inte kan ha fungerat som den ska vilket har gjort att havsvatten har trängt in på glykolsidan av kylsystemet.
Som att det inte vore nog med jävulskap så var bara en till sak tvungen att gå sönder, för att liksom sätta pricken över iet, eller grädden på moset..
Det här är returen från spridare nummer fyra, som Volvo penta har valt att ha i plast. Det är en betydligt större utmaning att få tag i reservdelar här i Portugal än hemma i Sverige.
Jocke och Carlos har cyklat runt halva stan och lyckas hitta en marinhandel där mannen i butiken fotade delarna med sin mobilkamera och skulle ge oss besked på måndag om reservdelar fanns att få tag i.
 
Vi tror härmed att allt ont för någonting gott med sig.Vi blev nämligen bjudna på grillad lax och potatis hemma hos Familjen Stenson. Vi är verkligen lyckligt lottade som har lärt känna dem, för trots misären med motorproblemen så kan vi glömma det för en stund, skratta och ha roligt, tack vare deras goda sällskap.
Nu håller vi tummarna på att det finns delar att tillgå här, och att vi tar oss ner till Kanarieöarna.
#1 - - Liv:

Nämen, neeeeeej.....
Vi håller alla tummar för att ni får ordning på det och att ni snart kommer ikapp oss!
Kram Nanny

#2 - - Moster Anna:

Vi håller också tummarna här hemma ;) det kommer säkert att lösa sig ska ni se :) tusen kramar från oss allihop

#3 - - Allexius:

We believe in you! Norrlänningar ger aldrig upp<3

Till top